Άρθρο: «Δυο χρόνια ΠΑΣΟΚ»

Άρθρο: «Δυο χρόνια ΠΑΣΟΚ»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα «Καρφίτσα», Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Δυο χρόνια συμπληρώνονται από τότε, που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, κυριαρχώντας οι ψεύτικες υποσχέσεις, η ακατάσχετη υποσχεσιολογία και οι δημαγωγικές πρακτικές. Δυο χρόνια από τότε που ξεκίνησε η αμαύρωση της χώρας μας στο εξωτερικό και εκτροχιάστηκε η εθνική μας οικονομία.

Από το «λεφτά υπάρχουν» οδηγηθήκαμε στο «δεν υπάρχει σάλιο» και από εκεί στο Μνημόνιο, στο Μεσοπρόθεσμο. Η Κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο και οδήγησε τους Έλληνες πολίτες στα όρια της αντοχής τους. Μοιραία και άβουλα μας οδήγησε στα δεσμά του Μνημονίου, καθηλώνοντας την αγορά και ισοπεδώνοντας κάθε αναπτυξιακή προοπτική. Διαπιστώνοντας όμως, ότι τα μέτρα που επέβαλλε στον Ελληνικό λαό δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, οδηγήθηκε στο Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο. Αποτέλεσμα ήταν να περάσει ένα καλοκαίρι, χωρίς να προχωρήσει ούτε σε μια μεταρρύθμιση, με συνέπεια να επιδοθεί σε μια ανηλεή φοροεπιδρομή, επιβάλλοντας έκτακτα χαράτσια, έκτακτες εισφορές και κάθε λογής φοροεισπρακτικό μέτρο.

Σε αυτή την κατάσταση, η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη, τα λουκέτα στην αγορά πολλαπλασιάζονται, οι επενδύσεις είναι καθηλωμένες, οι δείκτες της παραγωγικής δραστηριότητας, όπως και η ανταγωνιστικότητα, είναι σε χαμηλά επίπεδα και η αισιοδοξία έχει πλέον εκλείψει. Η αποτίμηση των δυο ετών διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ είναι θλιβερή. Κρίση δανεισμού, βαθιά ύφεση, δημοσιονομικές αστοχίες, έλλειψη ουσιαστικού σχεδίου.

Η παταγώδης αποτυχία του ΠΑΣΟΚ είναι πρωτοφανής. Η πολιτική τους είναι αδιέξοδη και ιδιαιτέρως επικίνδυνη για τη χώρα. Ο Ελληνικός λαός έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται, να ελπίζει και να αισιοδοξεί. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δικαίωμα να ανακόπτει τις προσδοκίες και τα όνειρά του λαού, γι' αυτό οφείλει άμεσα να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.